Utenlandske turister i tusentall besøker de unike rumenske Parangfjellene

image

Alba og tre andre fylker omfattes av PARANG-fjellene , et område som er unikt, urørt og villmarkspreget i Romania. Området ligger 2000 moh og kalles SITUL FRUMOASA. Ved hjelp av EU-penger har fylkene promotert området og tusenvis av blant annet tyskere og ungarere kommer hit nå hvert år. “ De tror de har kommet til paradis” sier en biolog som lenge har studert området.  EU-fond har også finansiert turisttraseer i området som a gjort denne unike delen lett tilgjengelig. Området ligger helelr ikek så langt fra Transfagarasan, en annen rumensk turistmagnet.

Alba si alte trei judete s-au unit pentru a face cunoscuta o zona salbatica, unica in Romania, pe care am reusit s-o pastram in toata splendoarea si naturaletea ei. Se numeste Situl Frumoasa si se afla in muntii Parang, iar promovarea, facuta pe bani europeni, aduce anual in zona mii de turisti.

Nu intamplator aceasta zona situata la peste 2.000 de metri altitudine, in Muntii Parang, este numita Situl Fumoasa. Turistii care o viziteaza au impresia ca au nimerit in Paradis...

Biolog: "Pot intalni caprioare, vidra - pe care am vazut-o si noi, am surprins-o cu camerele, pasari foarte multe in zona..."

Cu o asemenea comoara, autoritatile din patru judete si-au unit fortele si au pus la cale un proiect de promovare. Astfel, Situl Frumoasa a devenit cunoscut in toata lumea. Mii de turisti il viziteaza anual si toti au parte, in primul rand, de-o lectie de viata: biodiversitatea trebuie protejata!

Andrei Sua, ranger Situl Frumoasa: "An de an, tot mai multi turisti frecventeaza zona pentru a se bucura de salbaticia si frumusetea naturii."

Punctul forte al Sitului Frumoasa este soseaua Transalpina, care il strabate.

Andreea Cioban, biolog Situl Frumoasa: "Ne-am gandit ca pe viitor sa valorificam aceasta zona prin crearea unor trasee turistice tematice care le va arata turistilor pe unde sa mearga si ce pot sa vada in acele zone."

Constantin Jinar, primar Sugag: "Chiar din Germania, din Elvetia, din Franta, din Ungaria vin foarte des in zona. Le place zona, e o zona atractiva, nu degeaba a trait Sadoveanu si Ionel Pop pe aici"

Autoritatile vor amenaja un centru turistic in Poarta Raiului, nu departe de drumul regelui, Transalpina. Temerarii vor putea descoperi obiectivele la pas sau cu bicicleta.

http://stirileprotv.ro/stiri/travel/cei-care-ajung-aici-au-impresia-ca-au-nimerit-in-paradis-situl-frumoasa-din-muntii-parang-atrage-mii-de-turisti-anual.html

Mer reiselivsnytt

Alt om destinasjon Romania

HVA SKJER

LESERBREV

MEST LESTE INNLEGG